Allcam Support Forum
October 18, 2018, 09:20:04 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: Hits4All 70's 80's and 90's Music  You are not allowed to view links. Register or Login
 
   Home   Help Search Calendar Login Register  






Pages: 1 ... 161 162 [163] 164 165 ... 190   Go Down
  Print  
Author Topic: Formule 1 Nieuws 2018  (Read 215728 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
dreka
Global Moderator
Allcam Forum God
*****
Offline Offline

Posts: 6415

Thank You
-Given: 514
-Receive: 165


Wat er ook gebeurt altijd blijven lachen.


View Profile
« Reply #3240 on: May 16, 2018, 04:20:40 PM »

Aerodynamische spiegels Ferrari in de ban



(c) Formula1.com

De aerodynamische achteruitkijkspiegels, die het team van Ferrari tijdens de Grand Prix van Spanje introduceerde, zijn door de FIA verboden. Het team dient deze vóór het komende raceweekeinde, in Monaco, te veranderen.

Ferrari kreeg, evenals andere teams, in eerste instantie toestemming om achteruitkijkspiegels aan de halo te monteren, echter koos een speciale behuizing en voegde een extra vleugeltje aan de spiegels toe. Dit om de lucht beter naar de airboxen te geleiden. Vervolgens verbonden ze de vleugeltjes aan de uiteinden met de spiegels. Ferrari verklaarde dat dit een manier was om de spiegels te kunnen monteren, of zelfs ondersteunen.

Volgens de FIA is deze ondersteuning weliswaar toegestaan, maar heeft Ferrari door de vleugels nu aerodynamisch voordeel ten opzichte van teams die louter spiegels aan de halo monteren. Wedstrijdleider Charlie Whiting geeft in een verklaring aan dat de FIA “niet blij is”, met de wijze waarop Ferrari de regels heeft geïnterpreteerd.
Richtlijnen

Whiting: “Naar aanleiding van vragen van andere teams of je spiegels aan de halo mocht monteren hebben we enkele weken geleden richtlijnen opgesteld. We hebben toestemming gegeven en gaven enkele bepalingen hoe deze bevestigd dienden te worden. Het is een kwestie van interpretatie maar met deze interpretatie zijn we niet gelukkig.”

De FIA is van mening dat de verbinding van het uiteinde van de vleugeltjes aan de spiegel niets met de bevestiging aan de halo te maken heeft, zoals in de richtlijnen is aangegeven. Omdat het niet volledig in strijd was met de bepalingen mocht Ferrari de vleugels in Spanje gebruiken, maar doet deze vanaf de komende Grand Prix dus in de ban. Tijdens de tweedaagse test in Barcelona rijdt Ferrari overigens nog met de omstreden achteruitkijkspiegels.

Bron You are not allowed to view links. Register or Login
Logged

GigaBlue Quad plus 2 x Sat 2 x kabel Tuners.
Gigablue Ip Box.
Mutant HD 51 4K twin +Mutant HD 2400 + Mutant HD Kabel 500
Dreambox 800 HD PVR .


dreka
Global Moderator
Allcam Forum God
*****
Offline Offline

Posts: 6415

Thank You
-Given: 514
-Receive: 165


Wat er ook gebeurt altijd blijven lachen.


View Profile
« Reply #3241 on: May 16, 2018, 05:43:58 PM »

Drie F1-auto's voor het eerst op Nederlands circuit tijdens Jumbo Racedagen
Gepubliceerd op 15 mei 2018 door Niels Hendrix



Formule 1-liefhebbers beleven een spectaculaire primeur tijdens de Jumbo Racedagen. Op eerste pinksterdag maken Max Verstappen, teamgenoot Daniel Ricciardo en voormalig Formule 1-coureur David Coulthard hun entree als zij in drie Formule 1 Red Bull Racing-auto’s tegelijkertijd op de racebaan van Circuit Zandvoort verschijnen. Wie het drietal live in actie wil zien, moet er razendsnel bij zijn. Want na de podiumplaats van Max Verstappen tijdens de Grand Prix van Spanje vliegen de kaarten de winkel uit.

De drie Formule 1-raceauto’s zijn vorige week vanuit Vietnam verscheept, waar de auto’s waren in het kader van een Formule 1-evenement. “De auto’s zijn onderweg naar Zandvoort en we zijn er enorm trots op deze drie Formule 1 Red Bull racewagens aan het Nederlandse publiek te kunnen presenteren. Het is de eerste keer dat Nederlandse Formule 1-liefhebbers deze racewagens tegelijkertijd in actie kunnen zien”, zegt Frits van Eerd, CEO van Jumbo Supermarkten.

Max Verstappen, zijn teamgenoot Daniel Ricciardo en voormalig F1-coureur David Coulthard, zullen Formule 1-fans een bijzondere ervaring bezorgen. Tijdens demonstraties laten zij zien welke duizelingwekkende snelheden met deze bolides bereikt kunnen worden. Verstappen, die dit weekend tijdens de Grand Prix van Spanje een derde plaats veroverde, kijkt uit naar de Jumbo Racedagen: “De Jumbo Racedagen zijn altijd drukbezocht en dat zal dit jaar niet anders zijn. Ik vind het echt te gek dat Daniel Ricciardo en David Coulthard er op eerste pinksterdag bij zijn. We gaan de fans echt een mooie show geven. Dat is een fantastische kans om de racesport dichter bij de fans te brengen.”

Max Verstappen komt tijdens de Jumbo Racedagen verschillende keren in actie. Zo zal hij demo’s uitvoeren en interviews geven op de Max Verstappen Stage in de Formule 1-Paddock. Bovendien staat op tweede pinksterdag een speciale circuittour op het programma, waarbij Verstappen op verschillende locaties stopt, zodat de fans hun Formule 1-held van dichtbij kunnen zien.

Run op tickets
Dit jaar beleven de Jumbo Racedagen alweer hun derde editie. Het is de enige keer dat Nederlanders Max Verstappen live kunnen zien in eigen land. Er is dan ook een enorme animo voor het event. Klanten van Jumbo hebben al massaal gratis codes voor duinkaarten omgeruild voor een entreekaart. En ook met de verkoop loopt het storm. Zo zijn alle kaarten voor de hoofdtribune, Formule 1 Paddock en Max Verstappen Paddock Club op zondag 20 mei al uitverkocht. Voor maandag 21 mei zijn wel nog enige tickets te koop.

Bij Jumbo Supermarkten kun je gratis duinkaarten krijgen voor de Jumbo Racedagen 2018 met Max Verstappen, op 20 en 21 mei. Wil je echter een uniek kijkje achter de schermen? Bestel dan F1-Paddock of Max Verstappen Paddock Club tickets op You are not allowed to view links. Register or Login. Zolang de voorraad nog strekt!



Ladies GT Race
Het programma van de Jumbo Racedagen heeft dit jaar een aantal nieuwe onderdelen. Zoals de Ladies GT Race op eerste en tweede pinksterdag. Voor deze race zijn 17 dames geselecteerd die in gelijkwaardige bolides de strijd met elkaar aangaan. Het resultaat is een indrukwekkende line-up van bekende Nederlanders, onder wie Carlijn Achtereekte, Britt Dekker, Pernille La Lau, Ellen ten Damme, Elise Gruppen, Kim Feenstra, Olcay Gulsen, Monic Hendricks, Gwen van Poorten, Barbara Barend en Prinses Laurentien.

Red Bull Caravanrace
Ook vindt op maandag 21 mei de eerste editie van de Red Bull Caravanrace plaats. Max Verstappen en Daniel Ricciardo vormen de jury en zullen de caravans de dag ervoor beoordelen. Op basis van hun deskundige oordeel wordt de startopstelling bepaald van de Red Bull Caravanrace.

Het programma biedt daarnaast volop vuurwerk met drie wedstrijden van het FIA WTCR, de officiële World Cup voor toerwagens (met onder meer Tom Coronel) en twee manches van de TCR European Series. Ook kunnen bezoekers een kijkje nemen bij een veld van 40 competitieve Porsches van de Porsche Carrera Cup France & Benelux, de première van de nieuwe Ford Fiesta Sprint Cup én een bomvolle grid van maar liefst 57 auto’s in de Supercar Challenge.

Max Verstappen merchandise
Uiteraard is ook Verstappenshop.nl aanwezig op de Jumbo Racedagen. Op drie verschillende locatie op het terrein van Circuit Zandvoort kan de officiële Max Verstappen en Aston Martin Red Bull Racing merchandise aangeschaft worden.



You are not allowed to view links. <a href="http://www.ucassupport.nl/forum/index.php?action=register">Register</a>&nbsp;or&nbsp;<a href="http://www.ucassupport.nl/forum/index.php?action=login">Login</a>

Bron You are not allowed to view links. Register or Login
Logged

GigaBlue Quad plus 2 x Sat 2 x kabel Tuners.
Gigablue Ip Box.
Mutant HD 51 4K twin +Mutant HD 2400 + Mutant HD Kabel 500
Dreambox 800 HD PVR .


dreka
Global Moderator
Allcam Forum God
*****
Offline Offline

Posts: 6415

Thank You
-Given: 514
-Receive: 165


Wat er ook gebeurt altijd blijven lachen.


View Profile
« Reply #3242 on: May 17, 2018, 05:26:12 PM »

Bottas mikt op Mercedes-deal voor minimaal twee seizoenen



 Valtteri Bottas hoopt ook na dit jaar voor Mercedes in de Formule 1 te rijden, maar zou wel graag zien dat een volgende verbintenis voor langer dan één seizoen is. Zo vertelde hij in een interview met Motorsport.com. Bottas maakte voor 2017 de overstap van Williams naar Mercedes, waar een stoeltje was vrijgekomen door het plotselinge vertrek van wereldkampioen Nico Rosberg. De Fin had een paar races nodig om te wennen aan zijn nieuwe omgeving, maar groeide al snel uit tot een solide kracht voor de Duitse fabrieksformatie. In september werd bekend dat Mercedes zijn contract met één jaar had verlengd en na een degelijk begin van het seizoen 2018 hoopt Bottas in aanmerking te komen voor een overeenkomst die minimaal twee seizoenen duurt.

Op het moment vinden er nog geen gesprekken plaats of iets dergelijks. Het team en ik hebben daar ook geen haast mee. Maar zoals iedereen weet, zou ik heel graag langer bij Mercedes blijven", zegt Bottas in een exclusief gesprek met Motorsport.com. "Ik hoop hier nog lang te rijden. Dat is mijn doel. Ik denk dat als ik blijf presteren zoals ik dit jaar tot op heden heb gepresteerd, het allemaal vanzelf ook wel goed komt. Maar we willen graag nog iets langer wachten."

Bottas zet in op een overeenkomst voor meerdere seizoenen. "Ik heb tot dusver altijd te maken gehad met eenjarige deals", maakt de 28-jarige coureur, die vorig jaar drie races won en achter Lewis Hamilton en Sebastian Vettel als derde eindigde in het kampioenschap, duidelijk. "Natuurlijk zou ik heel graag weten wat ik op zijn minst de komende twee jaar doe." En als het team hem opnieuw een contract voor één seizoen aanbiedt? Lachend: "Dan moeten we even met elkaar gaan praten!"

Volgens Bottas heeft hij een uitstekende verstandhouding met Mercedes-teambaas Toto Wolff. "We spreken elkaar veel. We zijn altijd erg open elkaar naar toe, of het nu gaat om mijn prestaties of die van de auto. We hebben dus nog niet over volgend jaar gesproken. We vinden het daarvoor nog een beetje te vroeg. Maar we hebben een goede relatie met elkaar." Of het misschien een idee is om met andere teams in gesprek te gaan, om zo een betere deal bij Mercedes af te kunnen dwingen? Lachend: "Nee, eerlijk gezegd heb ik daar geen plannen voor. Ik wil bij dit team blijven. Dat is mijn doel."

Bron You are not allowed to view links. Register or Login
Logged

GigaBlue Quad plus 2 x Sat 2 x kabel Tuners.
Gigablue Ip Box.
Mutant HD 51 4K twin +Mutant HD 2400 + Mutant HD Kabel 500
Dreambox 800 HD PVR .


dreka
Global Moderator
Allcam Forum God
*****
Offline Offline

Posts: 6415

Thank You
-Given: 514
-Receive: 165


Wat er ook gebeurt altijd blijven lachen.


View Profile
« Reply #3243 on: May 17, 2018, 06:00:54 PM »

Honda onderzoekt of het samenwerking met Red Bull aankan



 Honda en Red Bull verkennen de mogelijkheden voor een samenwerking. De motorfabrikant geeft aan welke aspecten zij belangrijk vinden en waar er mogelijkheden liggen.

Terwijl de huidige relatie met motorleverancier Renault wordt geëvalueerd, heeft Red Bull's motorsportadviseur Helmut Marko afgelopen weekend in Spanje met Honda motorsportbaas Masashi Yamamoto over de toekomst gesproken. Terwijl Renault heeft aangegeven bezorgd te zijn dat Red Bull met een beslissing wil wachten tot minstens juni, vertelde Yamamoto aan Motorsport.com dat Honda graag de tijd neemt om te onderzoeken of het twee teams van motoren kan voorzien. De deadline van de FIA voor het doorgeven van de motorpartners is flexibel, maar staat in eerste instantie op volgende week.

"Wij denken dat het positief is om meer tijd te besteden aan de gesprekken", zei Yamamoto. "Wij zijn positief gestemd en de potentiële samenwerking met Red Bull zou van betekenis zijn voor Honda omdat het een topteam is. Het geeft ons als motorleverancier ons verantwoordelijkheid en een soort van prestatiedruk. Maar we moeten veel aspecten onderzoeken want kunnen we de grootte van een team als Red Bull wel aan?"

Honda bereidt zich wel voor op uitbreiding en denkt na over het structureren van personeel. Volgens Yamamoto helpt het wel dat Red Bull en Toro Rosso een vriendschappelijke band onderhouden. Hierdoor zou het de organisatie op managementniveau compact houden, hoewel de technische aspecten gescheiden blijven. Technisch directeur Toyoharu Tanabe zou de leiding kunnen nemen in de activiteiten op de circuits met diverse projectleiders die aan hem rapporteren.

Een potentiële samenwerking met topteam Red Bull betekent ook dat Honda na de deal met McLaren weer op de voorgrond kan optreden. "Het was moeilijk met McLaren, maar wel een goede ervaring", zei hij. "Als partner konden wij veel ervaring opdoen. Nu werken we samen met Toro Rosso en dat verloopt heel goed. Ik denk dat als we met Red Bull samenwerkingen dat het anders zal verlopen dan destijds met McLaren. Ik denk dat we situaties uit het verleden niet meer zullen tegenkomen."

Extra incentive
Yamamoto erkende dat het bedienen van een tweede team de kansen vergroot om een juniorrijder naar de Formule 1 te laten promoveren. Op dit moment racen Tadasuke Makino en Nirei Fukuzumi in de Formule 2, maar moeten nog wel de nodige punten voor de superlicentie scoren. Toro Rosso zou uitkomst bieden, zeker in het verlengde van de mogelijke bezettingsproblemen bij Red Bull. De toekomst van Daniel Ricciardo bij het team is onzeker en Carlos Sainz Jr, die uitgeleend wordt aan Renault, zou daar ook kunnen blijven. Pierre Gasly lijkt de eerstvolgende kandidaat die naar Red Bull kan promoveren terwijl de positie van zijn teamgenoot Brendon Hartley onder druk staat.

Met medewerking van Scott Mitchell

Bron You are not allowed to view links. Register or Login
Logged

GigaBlue Quad plus 2 x Sat 2 x kabel Tuners.
Gigablue Ip Box.
Mutant HD 51 4K twin +Mutant HD 2400 + Mutant HD Kabel 500
Dreambox 800 HD PVR .


dreka
Global Moderator
Allcam Forum God
*****
Offline Offline

Posts: 6415

Thank You
-Given: 514
-Receive: 165


Wat er ook gebeurt altijd blijven lachen.


View Profile
« Reply #3244 on: May 18, 2018, 06:45:11 PM »

Todt verdedigt 'komische' regelwijzigingen voor 2019



 FIA-voorzitter Jean Todt verdedigt de reglementswijzigingen voor volgend seizoen in de Formule 1, die voor meer inhaalactie moeten zorgen.

Als onderdeel van de nieuwe regels worden de voorvleugels eenvoudiger. Op deze manier moeten de wagens elkaar beter kunnen volgen, hetgeen tot meer inhaalactie moet leiden. Wel zal dit de auto's ongeveer anderhalve seconde per ronde langzamer maken. Sebastian Vettel noemde de gang van zaken onlangs 'een beetje komisch', aangezien er voor 2017 nog nieuwe aerodynamische regels werden geïntroduceerd die de wagens juist drie tot vijf seconden per ronde sneller moesten maken, ook al zou er hierdoor minder ingehaald kunnen worden.

"We horen doorlopend van de coureurs dat de auto's elkaar niet kunnen volgen", aldus Todt. "Ik lees de transcripten van de persconferentie en ze klagen allemaal. En zij rijden dan nog vooraan, kan je nagaan hoe het in de achterhoede moet zijn. Als we het gevoel hebben dat iets niet goed is, dan proberen we een oplossing te vinden. We willen allemaal een betere sport, een betere show. Dus laten we er iets aan doen. Enerzijds zeggen mensen: 'laten we wachten tot 2021', maar dan zouden we in 2018, 2019 en 2020 een probleem hebben dat de sport schade berokkent."

"We hebben relevante engineers gevraagd het probleem te onderzoeken. Ze concludeerden dat naarmate de auto's dichter bij elkaar komen je niet kan inhalen omdat je aan de voorkant downforce verliest, tenzij je anderhalve seconde per ronde sneller bent", vervolgt Todt. Ook de teams droegen met CFD bij aan het onderzoek. Eind april werd besloten de regels voor 2019 te veranderen. Todt: "We hebben een voorstel gedaan en dat werd miraculeus geaccepteerd, want jullie weten hoe ingewikkeld de Formule 1 op bestuurlijk vlak kan zijn."

Volgens Daniel Ricciardo hadden de coureurs meer bij het proces betrokken moeten worden. "Wij zijn namelijk de personen die racen en hoewel we geen engineers zijn, weten we wel hoe het is vanuit het oogpunt van de rijder", sprak de Red Bull-coureur. Todt kan zich niet vinden in de woorden van de Australiër. "Ik heb de coureurs uitgenodigd om mee te denken, ik probeer doorlopend naar ze te luisteren", reageert de Fransman. "Er is vaak genoeg een vergadering waar ze welkom zijn, maar dan komen ze niet."

Bron You are not allowed to view links. Register or Login
Logged

GigaBlue Quad plus 2 x Sat 2 x kabel Tuners.
Gigablue Ip Box.
Mutant HD 51 4K twin +Mutant HD 2400 + Mutant HD Kabel 500
Dreambox 800 HD PVR .


dreka
Global Moderator
Allcam Forum God
*****
Offline Offline

Posts: 6415

Thank You
-Given: 514
-Receive: 165


Wat er ook gebeurt altijd blijven lachen.


View Profile
« Reply #3245 on: May 18, 2018, 06:46:26 PM »

Horner: "Ontbreken kwalificatiemodus geeft meer druk"



Christian Horner is ervan overtuigd dat Red Bull in Spanje een stap vooruit heeft gezet met de updates en constateert dat de formatie nu vooral nog wordt afgeremd door het gebrek aan vermogen in de kwalificaties.

Max Verstappen en Daniel Ricciardo moesten in de kwalificatie voor de Spaanse Grand Prix genoegen nemen met de vijfde en zesde tijd. Hoewel Red Bull in de race een stuk competitiever lijkt te zijn, is het voor de rijders op veel banen lastig om naar voren te komen. Door het uitvallen van Kimi Raikkonen en een tweede pitstop van Sebastian Vettel kon Verstappen nog derde worden in Barcelona, ondanks dat hij aan het einde van een VSC-periode schade aan zijn voorvleugel opliep door tegen de achterkant van Lance Stroll te botsen. Voor Ricciardo zat er niet meer in dan de vijfde plaats, terwijl de Australiër in de slotfase van de wedstrijd de snelste man op de baan was.

"Ik denk dat je positie op de baan alles is op een circuit als Barcelona", weet Horner, wiens team na vijf races op tachtig WK-punten staat. "De schade die op zaterdag wordt aangericht, heeft op een baan als deze helaas gevolgen voor je race op zondag. Kijkend naar het tempo dat we met onze auto konden rijden, dan deden we niet onder voor wat Lewis aan het doen was, met name tijdens de tweede helft van de race. Het probleem is alleen dat als je in verkeer terechtkomt, de prestaties van de auto minder worden. Als je een vrije baan voor je hebt, dan heb je het een stuk gemakkelijker."

Dat Ricciardo aan het einde van de race niet consistent snel was, lag volgens Horner puur en alleen aan de achterliggers. "Dat had gewoon te maken met of hij wel of niet met verkeer te maken had. Hij moest zich van wat achterliggers ontdoen en we besloten op een gegeven moment zelfs zijn motor maar te sparen. Het bemoedigende is echter dat de upgrades allemaal redelijk goed presteerden dit weekend en dat we nog maar eens hebben laten zien dat we op de zondagmiddag een competitieve auto hebben", aldus de teambaas van Red Bull Racing.

Volgens Horner ligt de bal nu bij motorleverancier Renault. "Ik denk dat het voornaamste voor ons nu is om competitiever te worden op de zaterdagmiddag, omdat een goede startpositie zo belangrijk is", stelt hij. Dat de Renault-motor geen extra kwalificatiemodus heeft, maakt het voor de coureurs extra lastig om een goede startplek te veroveren. "Het legt in Q3 te veel druk op onze coureurs, omdat zij meer moeten zien te vinden terwijl zij niet over de motormodi beschikken die onze rivalen wel hebben." Op de vraag wanneer Renault met verbeteringen komt, antwoordt Horner: "Hopelijk rond de race in Canada, wanneer de volgende motor wordt geïntroduceerd. We hopen dan op verbeterde prestaties." Of het een significante verbetering betreft? "Dat is een vraag voor Renault."

Bron You are not allowed to view links. Register or Login
Logged

GigaBlue Quad plus 2 x Sat 2 x kabel Tuners.
Gigablue Ip Box.
Mutant HD 51 4K twin +Mutant HD 2400 + Mutant HD Kabel 500
Dreambox 800 HD PVR .


dreka
Global Moderator
Allcam Forum God
*****
Offline Offline

Posts: 6415

Thank You
-Given: 514
-Receive: 165


Wat er ook gebeurt altijd blijven lachen.


View Profile
« Reply #3246 on: May 18, 2018, 06:48:46 PM »

Vader Stroll: We zijn niet bezig met andere teams



 Williams stelt dit seizoen zwaar teleur. Lawrence Stroll, de vader van Lance Stroll, laat desondanks weten dat zijn zoon met het oog op komende jaargang niet naar andere teams kijkt.

Met vier punten, behaald dankzij een achtste plaats van Stroll in Baku, staat Williams na vijf races ruim onderaan bij de constructeurs. Desondanks behoudt vader Stroll het vertrouwen in de equipe uit Grove. "Ik geloof in Williams, ik geloof in het team", zegt Lawrence Stroll tegen Motorsport.com. "Het is duidelijk dat ze het dit seizoen niet voor elkaar hebben. Hopelijk haalt dit het beste in hen naar boven en kunnen ze het oplossen. Ik weet niet of het zo snel zal gaan als wij en zij dat willen, maar we gaan nergens anders heen."

"Iedereen doet zijn best, er heerst een groot gevoel van urgentie binnen het team. Het is niet zo dat ze het probleem niet erkennen, dat doet iedereen wel. Ook een blinde kan zien dat er een probleem is. Ik weet dat ze hard werken om het op te lossen", vervolgt Stroll. Op de vraag of Williams haar banden met Mercedes moet versterken, antwoordt hij: "Ik ben geen bestuurslid en heb geen aandelen in het team, ik ben gewoon de vader van Lance. Van alles wat ze kunnen doen om de auto sneller te maken, ben ik een voorstander. Laten we het zo zeggen."

Stroll is wel te spreken over de prestaties van zijn zoon zelf. "Ik denk dat die fenomenaal zijn geweest, op basis van de auto die hij heeft. Dit was zijn vijfde geweldige race", stelt de zakenman. Stroll startte afgelopen weekend als achttiende, maar besloot de Grand Prix van Spanje toch nog op P11 na een sterke openingsfase. "In de kwalificatie kan het niet veel beter dan dat hij nu doet, maar in de openingsronde doet hij het echt uitstekend."

"Volgens mij heeft hij zijn teamgenoot [Sergey Sirotkin] alle vijf de keren verslagen", meldt Stroll. "Ook heeft hij veel coureurs verslagen met een auto die eigenlijk niet capabel is om iemand mee te verslaan. Dus wat betreft zijn eigen prestaties hadden we niet blijer kunnen zijn. Uiteraard willen we graag een auto waarmee we vooraan kunnen staan, maar gezien de middelen die hij nu heeft, had hij het niet beter kunnen doen."

Met medewerking van Adam Cooper.

Bron You are not allowed to view links. Register or Login
Logged

GigaBlue Quad plus 2 x Sat 2 x kabel Tuners.
Gigablue Ip Box.
Mutant HD 51 4K twin +Mutant HD 2400 + Mutant HD Kabel 500
Dreambox 800 HD PVR .


dreka
Global Moderator
Allcam Forum God
*****
Offline Offline

Posts: 6415

Thank You
-Given: 514
-Receive: 165


Wat er ook gebeurt altijd blijven lachen.


View Profile
« Reply #3247 on: May 20, 2018, 06:55:44 PM »

Max Verstappen verrast jong fan Pleun (14) voor aanvang Jumbo Racedagen



Max Verstappen heeft vandaag een jonge racefan erg gelukkig gemaakt. Onderweg naar de Jumbo Racedagen op het circuit van Zandvoort bezorgde hij de 14-jarige Pleun een bijzondere dag.

Pleun heeft een progressieve spierziekte en is daardoor niet in staat om zelf te gaan kijken bij zijn grote idool. De moeder van Pleun deed een oproep aan Verstappen: "Op 500 meter zit je grootste fan." Dit kwam ook terecht bij het management van Verstappen en die regelden dat de Red Bull Racing-coureur even bij Pleun op visite ging.



Bron You are not allowed to view links. Register or Login
Logged

GigaBlue Quad plus 2 x Sat 2 x kabel Tuners.
Gigablue Ip Box.
Mutant HD 51 4K twin +Mutant HD 2400 + Mutant HD Kabel 500
Dreambox 800 HD PVR .


dreka
Global Moderator
Allcam Forum God
*****
Offline Offline

Posts: 6415

Thank You
-Given: 514
-Receive: 165


Wat er ook gebeurt altijd blijven lachen.


View Profile
« Reply #3248 on: May 20, 2018, 07:09:59 PM »

Max vermaakt publiek tijdens Jumbo Racedagen: 'Mooi om zoveel mensen te zien'


Gepubliceerd op 20 mei 2018 door Bryan van Berlo

Dag één van de Jumbo Racedagen is van start en Max Verstappen heeft samen met zijn compagnons Daniel Ricciardo en David Coulthard inmiddels de eerste demonstraties achter de rug. Onder het oog van de duizenden aanwezige fans gaven de drie coureurs al enkele mooie shows weg en klonk het geluid van de schreeuwende V8-motoren door de duinen. Daarnaast vermaakten Max en Daniel het publiek in een met caravan voorziene Aston Martin. Daar bleef echter niet veel van over.

“Het is weer top”, vertelt Max. “Er zijn wederom veel mensen aanwezig, wat altijd mooi en speciaal is om te zien. Het is dan super als je met drie Formule 1-auto’s kunt rijden. Zoiets komt niet vaak voor en dat maakt het voor mij natuurlijk extra leuk.” Op de vraag hoe belangrijk de Jumbo Racedagen voor Nederland zijn, antwoordt Max: “Er is geen Grand Prix in Nederland, dus je probeert zo dicht mogelijk bij de fans te blijven. Dat er dan zoveel mensen zijn vind ik alleen maar mooi om te zien.”

Teamgenoot Daniel Ricciardo houdt ook van het weggeven van een mooie show: “Het geven van demonstraties is leuk. Je ondervindt geen druk en stress en de fans kunnen erg dichtbij komen. We kunnen de auto er flink van langs geven zonder dat we er ons druk om hoeven te maken.” Op de vraag of het nodige rubber geslijt wordt, antwoord de Australiër volmondig: “Jazeker!”



Naast de spectaculaire Formule 1-demonstraties kwamen Max en Daniel Ricciardo ook in actie in een met caravan voorziene Aston Martin. Het was de bedoeling dat de caravan van Max heel zou blijven, in verband met een tweede demonstratie op maandag, maar dit pakte anders uit: “Mijn caravan is een wiel kwijt”, vertelt Max. “Ik begon naar links en rechts te sturen, waardoor de caravan begon op te springen. Opeens was ik een wiel kwijt en moest ik nog een hele ronde zonder wiel uitrijden. Het was in ieder geval erg leuk en ik ben benieuwd of ze de caravan nog gemaakt krijgen!”

Van de caravan van Daniel Ricciardo bleef helemaal niets over: “Mijn caravan ligt nog steeds op het circuit”, vertelt de goedlachse Australiër. “Het was erg leuk. We hebben één rondje alleen maar naar het publiek gezwaaid, waardoor het nog erg netjes leek. Dat veranderde in de tweede ronde. Max verloor een wiel en ik mijn toilet.”

Later vandaag zullen de twee Aston Martin Red Bull Racing-coureurs de caravans van de veertien deelnemers voor de Red Bull Caravanrace van morgen gaan beoordelen. Waar wordt er volgens Max op gelet? “Vooral op creatieve dingen. Hij moet er bovendien goed uitzien en ook snel af kunnen breken, haha!”

Bron You are not allowed to view links. Register or Login
Logged

GigaBlue Quad plus 2 x Sat 2 x kabel Tuners.
Gigablue Ip Box.
Mutant HD 51 4K twin +Mutant HD 2400 + Mutant HD Kabel 500
Dreambox 800 HD PVR .


dreka
Global Moderator
Allcam Forum God
*****
Offline Offline

Posts: 6415

Thank You
-Given: 514
-Receive: 165


Wat er ook gebeurt altijd blijven lachen.


View Profile
« Reply #3249 on: May 20, 2018, 07:14:09 PM »

Video's eerste dag Jumbo Racedagen met Max Verstappen
Gepubliceerd op 20 mei 2018 door Niels Hendrix



De eerste dag van de Jumbo Racedagen, driven by Max Vertapppen op Circuit Zandvoort, leverde spectaculaire beelden op. Naast de Formule 1-demo's met Daniel Ricciardo en David Coulthard, hadden de Aston Martin Red Bull Racing-teamgenoten veel lol tijdens de warm-up van de Red Bull Caravanrace, die maandag tijdens de tweede dag op het programma staat. Hieronder de video's!

You are not allowed to view links. <a href="http://www.ucassupport.nl/forum/index.php?action=register">Register</a>&nbsp;or&nbsp;<a href="http://www.ucassupport.nl/forum/index.php?action=login">Login</a>

You are not allowed to view links. <a href="http://www.ucassupport.nl/forum/index.php?action=register">Register</a>&nbsp;or&nbsp;<a href="http://www.ucassupport.nl/forum/index.php?action=login">Login</a>

Bron You are not allowed to view links. Register or Login
Logged

GigaBlue Quad plus 2 x Sat 2 x kabel Tuners.
Gigablue Ip Box.
Mutant HD 51 4K twin +Mutant HD 2400 + Mutant HD Kabel 500
Dreambox 800 HD PVR .


dreka
Global Moderator
Allcam Forum God
*****
Offline Offline

Posts: 6415

Thank You
-Given: 514
-Receive: 165


Wat er ook gebeurt altijd blijven lachen.


View Profile
« Reply #3250 on: May 21, 2018, 04:55:06 PM »

Mercedes bloednerveus voor GP Monaco, aldus Wolff



Mercedes F1-teambaas Toto Wolff heeft grote zorgen voorafgaand aan de Grand Prix van Monaco. Het team uit Brakley had vorig jaar grote problemen in de straten van het Vorstendom.

Valtteri Bottas werd vorig jaar vierde en Lewis Hamilton zevende, hoewel de latere wereldkampioen vanaf de veertiende plaats moest starten. "Ik ben bloednerveus", zei Wolff gevraagd naar zijn verwachtingen voor de race in Monaco. "We hebben in de laatste jaren gezien dat er circuits waren waar we goed waren en sommigen waren niet perfect. Het is lastig om het DNA van de wagen te veranderen om ook goed te zijn in Monaco, Boedapest en Singapore. Dat waren allemaal circuits waar wij niet naar behoren gepresteerd hebben vorig jaar. Het is een mooie uitdaging om dit jaar terug te komen en de 'diva' te temmen, hoewel we geen diva meer hebben. Ze gedraagt zich beter. Toch is het een moeilijke race, we hebben nog altijd niet ontdekt waarom onze auto's niet snel wil zijn in Monaco."

Hamilton denkt dat Monaco een moeilijk weekend wordt voor Mercedes en denkt dat Red Bull sterk voor de dag gaat komen, zeker nadat de RB14 in de laatste sector heeft laten zien snel te zijn in Barcelona. "Monaco wordt een serieuze uitdaging", zei Hamilton. "Het gaat moeilijk worden om anderen te verslaan. Als je kijkt naar Daniel Ricciardo [in Spanje], hij was veel sneller in de laatste sector en daar draait het allemaal om downforce. Zij gaan snel zijn in Monaco, Red Bull wordt moeilijk te verslaan. Montreal wordt hetzelfde, ze worden heel lastig te verslaan wanneer je moeilijk temperatuur in de banden krijgt. Je moet verschillende ronden rijden om de banden op bedrijfstemperatuur te krijgen. Ik denk niet dat het verschil zo duidelijk gaat zijn als in Spanje."

Bottas sloot zich bij zijn teamgenoot aan dat Red Bull het te kloppen team kan zijn in Monaco. "Het wordt lastig om te zeggen hoe wij het daar gaan doen omdat de verschillende teams nogal anders gepresteerd hebben gedurende de weekenden", zei de Fin. "We weten dat het voor ons niet het beste circuit is, Red Bull was heel snel in de laatste sector [in Barcelona] met alle krappe bochten en daar gaat het in Monaco helemaal om. Ik denk dat Red Bull sterk gaat zijn, Ferrari stond op pole vorig jaar, het wordt geen makkelijk weekend. Als we blijven pushen en leren van de dingen die we het hele seizoen al doen, kan het een goed weekend worden. We moeten in de kwalificatie goed zijn, dat gaat erg belangrijk zijn."

Met medewerking van Adam Cooper

Bron You are not allowed to view links. Register or Login
Logged

GigaBlue Quad plus 2 x Sat 2 x kabel Tuners.
Gigablue Ip Box.
Mutant HD 51 4K twin +Mutant HD 2400 + Mutant HD Kabel 500
Dreambox 800 HD PVR .


dreka
Global Moderator
Allcam Forum God
*****
Offline Offline

Posts: 6415

Thank You
-Given: 514
-Receive: 165


Wat er ook gebeurt altijd blijven lachen.


View Profile
« Reply #3251 on: May 21, 2018, 04:57:00 PM »

Hockenheim: "F1 onder huidige voorwaarden niet mogelijk



Volgens de directie van Hockenheim is het onmogelijk om onder de huidige voorwaarden door te gaan met het organiseren van een Duitse Grand Prix.

De race wordt dit jaar voor het laatst gehouden volgens de overeenkomst die nog met Bernie Ecclestone gesloten was. De GP van Duitsland zou volgens dat contract afwisselend georganiseerd worden door Hockenheim en de Nürburgring. Dat circuit organiseerde in 2013 voor het laatst een race. Hockenheim voldeed aan de andere kant wel aan het contract door races te organiseren in 2014 en 2016. Hockenheim heeft nu echter duidelijk gemaakt dat het geen nieuwe Grands Prix op poten kan zetten onder de huidige voorwaarden die verliesgevend zouden zijn.

"We willen in de toekomst graag GP's blijven hosten, maar het is niet mogelijk om dat onder de huidige voorwaarden te doen", zei Jorn Teske, directeur marketing van Hockenheim. "We willen graag een contract waarin wij geen risico's meer lopen, dat is de basis. We spreken niet over de fee, we hebben het over een contract waarin wij geen risico's lopen. Dit circuit heeft geen financiële steun van wie dan ook. Niet van de overheid, niet van de regio, niet van economische bedrijven. We moeten wat dat betreft alles zelf organiseren. We hebben in het verleden verlies gemaakt. We hadden een contract van tien jaar en daar hebben we aan voldaan, zelfs al hadden we een aantal goede en minder goede jaren. Nu is het duidelijk dat we niet op dezelfde manier verder kunnen. We zouden heel graag F1 hebben in Duitsland, niet alleen voor ons, maar vooral voor de fans. Maar we moeten onze huidige principes dan veranderen."

De directie van Hockenheim is van mening dat een andere verdeling van inkomsten kan helpen bij het verzekeren van een Duitse GP in de toekomst. Teske vervolgde: "We hebben het altijd over de fees en dan luidt de vraag 'hoeveel fee ben je bereid te betalen om de race te organiseren?'. Dat is niet de vraag die wij stellen, we denken eerder dat het business model aangepast moet worden. Het zou de huur van het circuit kunnen zijn [door F1 of een derde], maar we kunnen ook de inkomsten van tickets of juist de kosten verdelen. Het is nu de vraag waarover we kunnen onderhandelen, hoe het afloopt. Er zijn vele mogelijkheden waardoor wij zonder risico kunnen werken. We hebben onze plannen gepresenteerd en die zijn duidelijk en transparant. Nu moeten zij [F1] nadenken. Het is niet eenvoudig omdat het een beslissing is met financiële gevolgen. Gaan ze voor het grote geld? Dan doen wij niet meer mee. Of geloven ze in het belang van een traditioneel circuit en een belangrijke markt voor autofabrikanten in Duitsland?"

Met medewerking van F1-verslaggever Adam Cooper

Bron You are not allowed to view links. Register or Login
Logged

GigaBlue Quad plus 2 x Sat 2 x kabel Tuners.
Gigablue Ip Box.
Mutant HD 51 4K twin +Mutant HD 2400 + Mutant HD Kabel 500
Dreambox 800 HD PVR .


dreka
Global Moderator
Allcam Forum God
*****
Offline Offline

Posts: 6415

Thank You
-Given: 514
-Receive: 165


Wat er ook gebeurt altijd blijven lachen.


View Profile
« Reply #3252 on: May 21, 2018, 04:58:22 PM »

Coulthard: "Natuurlijk kan je in Zandvoort F1-race houden"



David Coulthard ziet een Formule 1 Grand Prix op Circuit Zandvoort wel zitten. De Schot denkt dat met een aantal aanpassingen de koningsklasse van de autosport naar Nederland kan komen.

Coulthard, goed voor liefst 246 F1-starts, kwam tijdens de Jumbo Racedagen in actie met de Red Bull RB7. Samen met Daniel Ricciardo en Max Verstappen verzorgde hij een spetterende demo. Dat was tevens een goede mogelijkheid om te bekijken in hoeverre hij een Formule 1-race op het duinencircuit mogelijk acht.

Motorsport.com sprak met de Schot en vroeg hem naar zijn mening over de plannen van het circuit om de Formule 1 naar Zandvoort te halen. Hij reageerde enthousiast: "Qua circuit zie ik niet in waarom het niet zou kunnen. We racen in Monaco, we racen in Singapore, dat zijn circuits zonder uitloopzones. De enige reden waarom het niet zou kunnen is omdat de FIA problemen kan hebben met de grootte van de paddock en bepaalde uitloopzones. Verder kan je hier een race houden, natuurlijk."

Coulthard was na zijn demo met de Formule 1-auto van Red Bull dolenthousiast over het Zandvoortse circuit: "Het is een 'awesome' circuit. Het achterste deel is zo snel met vloeiende bochten. Op zo'n circuit met zo'n auto voel je echt dat je leeft, het voelt aan als Spa. Met hoge snelheid is het echt een uitdaging." Hij is minder te spreken over het geluid van de huidige motoren: "Ik hou van de V8. De huidige V6 bezit geen passie maar het is niet anders. De Formule 1 is nog altijd de snelste vorm van autosport, het blijft indrukwekkend."

Bron You are not allowed to view links. Register or Login
Logged

GigaBlue Quad plus 2 x Sat 2 x kabel Tuners.
Gigablue Ip Box.
Mutant HD 51 4K twin +Mutant HD 2400 + Mutant HD Kabel 500
Dreambox 800 HD PVR .


dreka
Global Moderator
Allcam Forum God
*****
Offline Offline

Posts: 6415

Thank You
-Given: 514
-Receive: 165


Wat er ook gebeurt altijd blijven lachen.


View Profile
« Reply #3253 on: May 21, 2018, 05:00:09 PM »

Verstappen aast niet op ronderecord in Zandvoort



 Max Verstappen liet tijdens de Jumbo Racedagen op Circuit Zandvoort weten niet te focussen op het zetten van de snelste rondetijden, al was de Red Bull-rijder tijdens de demo's rap onderweg.

De Nederlander mocht maandag opnieuw tienduizenden bezoekers begroeten. Dit keer 'alleen', want op zondag verscheen hij meerdere keren op het circuit met teamgenoot Daniel Ricciardo en Red Bull-ambassadeur David Coulthard. Verstappen vertelde dat de coureurs onderling contact met elkaar hadden. "We hadden tijdens de eerste run veel scheldwoorden gebruikt dus dat kunnen ze natuurlijk niet uitzenden en moesten we het opnieuw doen", blikte Verstappen terug. "Vandaag moet ik het alleen doen, maar we gaan snelle ronden rijden en natuurlijk donuts op het eind."
Geen record
Hoewel Verstappen met de RB8 rap onderweg was, gaf hij aan zich niet te focussen op het neerzetten van ronderecords. Vorig jaar liet hij met dezelfde bolide een officieus record van 1.19.511 noteren. "Nee, dat heb ik al gedaan", zei hij. "Hij staat er nu, dus wie weet over een paar jaar weer."

Coulthard zou het waarschijnlijk wel geprobeerd hebben, maar dat bleek geen succes. "Nee, volgens mij vond hij het leuker om te zwaaien", grapte Verstappen die benadrukte dat de Schot geen langzame coureur is. "In het huidige veld zou hij niet eens een seconde langzamer zijn. Ik denk dat als hij echt weer fit is dan… Schumacher heeft het ook laten zien dat je met een jaar of 44 nog gewoon Formule 1 kan rijden. Dus ik denk dat als hij genoeg test ook mee zou kunnen doen."

Bron You are not allowed to view links. Register or Login
Logged

GigaBlue Quad plus 2 x Sat 2 x kabel Tuners.
Gigablue Ip Box.
Mutant HD 51 4K twin +Mutant HD 2400 + Mutant HD Kabel 500
Dreambox 800 HD PVR .


dreka
Global Moderator
Allcam Forum God
*****
Offline Offline

Posts: 6415

Thank You
-Given: 514
-Receive: 165


Wat er ook gebeurt altijd blijven lachen.


View Profile
« Reply #3254 on: May 21, 2018, 05:08:08 PM »

We zijn iedereen ontzettend dankbaar dat Pleuns droom is uitgekomen



 ZANDVOORT - "Het was schitterend, de twinkeling in Pleuns ogen zei alles." Een dag na de ontmoeting met Max Verstappen zijn Marije ten Broeke en haar zoon Pleun nog steeds aan het bijkomen van alle indrukken. De 14-jarige Pleun mocht gisteren de Formule 1-coureur in 'het diepste geheim' ontmoeten, nadat Marije een tweet aan Verstappen had gericht. Daarin vroeg ze aan Max of hij bij Pleun langs wilde komen, omdat Pleun zelf vanwege zijn spierziekte niet naar het circuit kan dit weekend.

De 14-jarige Pleun is meervoudig gehandicapt en een bezoek aan het circuit kon hij vanwege alle prikkels niet aan. De jongen is een enorme Verstappen-fan en woont op nog geen kilometer van het circuit. Deze Pinksterdagen zijn de Jumbo Racedagen en Max Verstappen geeft daar verschillende demonstraties.

De tweet
De tweet van Marije werd door duizenden mensen gedeeld en kwam uiteindelijk bij de juiste personen rond Max Verstappen terecht. "We werden gebeld en zijn met onze rolstoelbus naar de afgeproken plek gereden", vertelt Marije. De ontmoeting werd zo stil mogelijk gehouden, zodat Pleun in alle rust zijn idool kon ontmoeten.

De ontmoeting
"We moesten Pleun wel voorbereiden op de ontmoeting, want hij kan het niet goed aan als het allemaal in één klap spontaan gebeurt", zegt Marije. En dus werd Pleun in zijn rolstoel, meter voor meter, rustig aan richting Max bewogen. "We hadden een goede eerste vraag samen bedacht. Of Max ook met zijn pet op slaapt", lacht Marije. Dat zou het ijs wel moeten breken.

Wat volgde was een hele fijne ontmoeting, waarbij Pleun optimaal genoot. "De twinkeling in Pleuns ogen zei alles. Het was prachtig. Ik zou niet eens kunnen zeggen hoe lang het allemaal duurde." Het gesprek werd afgesloten met een foto-moment en toen was het weer tijd om richting huis te gaan. "Op het laatst zagen we ook Ricciardo nog, die lachtte nog even onze kant op." Marije heeft Max nog een foto gegeven van zijn 'grootste fan uit Zandvoort'.

De rest van de dag werd de familie 'geleefd'. Het bericht dat Pleun Max had ontmoet, werd ook weer heel snel en veel gedeeld, waarop de telefoon van Marije de rest van de dag roodgloeiend stond. "Pleun zelf was na de ontmoeting heel ontspannen en 's middags heeft hij heerlijk in de tuin gezeten en de racegeluiden kunnen horen."

De day after
Ook vandaag geniet Pleun, die nu officieel een BZ'er is (Bekende Zandvoorter), nog steeds met volle teugen. "Hij wilde vanmorgen al meteen de tuin weer in om de racegeluiden te kunnen horen." Voor Marije zelf hebben de geluiden van scheurende auto's een beetje een andere betekenis gekregen. "Als ik ze hoorde, dacht ik altijd wat jammer dat Pleun daar toch niet bij kan zijn, maar vandaag kan ik ze veel beter hebben."

"We zijn iedereen ontzettend dankbaar dat Pleuns droom gisteren is uitgekomen", zegt Marije. En o ja, slaapt Max Verstappen nu wel of niet met zijn pet op? "Nee, die heeft hij in zijn bed toch niet op."

Bron You are not allowed to view links. Register or Login
Logged

GigaBlue Quad plus 2 x Sat 2 x kabel Tuners.
Gigablue Ip Box.
Mutant HD 51 4K twin +Mutant HD 2400 + Mutant HD Kabel 500
Dreambox 800 HD PVR .


dreka
Global Moderator
Allcam Forum God
*****
Offline Offline

Posts: 6415

Thank You
-Given: 514
-Receive: 165


Wat er ook gebeurt altijd blijven lachen.


View Profile
« Reply #3255 on: May 21, 2018, 05:11:59 PM »

Max over Jumbo Racedagen: 'Een van de hoogtepunten van het jaar'
Gepubliceerd op 21 mei 2018 door Bryan van Berlo



Gisteren vond de eerste dag van de Jumbo Racedagen plaats op Circuit Zandvoort. Onder het oog van de duizenden aanwezige fans vermaakten Max Verstappen, Daniel Ricciardo en David Coulthard het publiek met hun Formule 1-demonstraties. Ook vandaag komt de Nederlander weer verschillende keren in actie en belooft het wederom een mooie dag te worden voor het publiek.

Max blikt terug op de eerste dag: “Het was een leuke dag. Vooral omdat we met drie Formule 1-auto’s op hetzelfde moment op de baan waren. Dat zie je niet zo vaak. Om dat dan ook nog in Nederland te doen is gewoon heel bijzonder.” Het was voor de Nederlander dan ook extra leuk dat Daniel Ricciardo en David Coulthard aanwezig waren: “Ja, absoluut. Overal waar we samen naartoe gaan, kunnen we lol hebben.”

Er was vanuit de Nederlandse fans veel enthousiasme voor Max zijn teamgenoot en voormalig Formule 1-coureur David Coulthard. Max vergelijkt het met de fans in Australië: “Dat is ook zo als ik naar Australië ga voor de Grand Prix. Natuurlijk zijn de meeste fans daar voor Daniel, maar ze kunnen ook net zo makkelijk voor iemand anders blij zijn, dus dat is mooi om te zien.”

Ook Dr. Helmut Marko kwam gisteren een kijkje nemen. De adviseur van Aston Martin Red Bull Racing heeft het volgens Max erg naar zijn zin gehad: “Hij was alleen maar aan het lachen en vond het helemaal geweldig. De andere raceklassen vond hij ook mooi en dat is leuk om te zien. Normaal ga je naar een raceweekend en gaat het alleen maar over Formule 1. Nu konden we ook over andere dingen praten.”



Er zijn dit jaar weer talloze fans tijdens de Jumbo Racedagen aanwezig om een glimp van hun held te kunnen opvangen. Ondanks het drukke programma ervaart Max dit positief: “Het is wel een drukke dag, maar je geeft een mooie show weg voor de mensen die komen. Dat is uiteindelijk ook waar het om draait.”

Het is voor de Limburger dan ook één van de hoogtepunten van het jaar: “Absoluut. Het is een mooi evenement. Met persoonlijke sponsoren als Jumbo kan je er iets heel moois omheen bouwen en het blijft bijzonder dat ze met Red Bull zo’n weekend kunnen opzetten.”

Wat is het leukste onderdeel van de dag? “Het rijden in de auto”, vertelt Max. “Als je als publiek de V8-motor voorbij hoort komen, is dat altijd bijzonder. Vooral omdat het buiten een Grand Prix-weekend is en we er normaal niet meer mee rijden.”

Het belooft nog een mooie dag te worden met een aantal spectaculaire demonstraties. Max sluit af met zijn plannen voor de resterende demonstraties: “Hopenlijk rijden we een aantal snelle rondjes en als de banden het toelaten draaien we enkele mooie donuts!”

You are not allowed to view links. <a href="http://www.ucassupport.nl/forum/index.php?action=register">Register</a>&nbsp;or&nbsp;<a href="http://www.ucassupport.nl/forum/index.php?action=login">Login</a>

Bron You are not allowed to view links. Register or Login
Logged

GigaBlue Quad plus 2 x Sat 2 x kabel Tuners.
Gigablue Ip Box.
Mutant HD 51 4K twin +Mutant HD 2400 + Mutant HD Kabel 500
Dreambox 800 HD PVR .


dreka
Global Moderator
Allcam Forum God
*****
Offline Offline

Posts: 6415

Thank You
-Given: 514
-Receive: 165


Wat er ook gebeurt altijd blijven lachen.


View Profile
« Reply #3256 on: May 22, 2018, 05:15:21 PM »

Verstappen kreeg 'enorme boost' door medeleven teamleden



 Dat Max Verstappen geen vliegende start van het nieuwe Formule 1-seizoen meemaakte is bekend. De Red Bull-rijder vertelde tijdens de Jumbo Racedagen op Circuit Zandvoort dat het medeleven van teamleden hem enorm heeft gesteund.

Het seizoen verliep voor Verstappen tot Spanje teleurstellende, met het onfortuinlijke incident in Azerbeidzjan als dieptepunt. Op Circuit de Barcelona-Catalunya keerde het tij en stelde hij zijn eerste podiumplaats van het jaar veilig. Verstappen gaf aan dat het momentum er gewoonweg niet was. "Het zat niet mee; kleine foutjes, dingen die afbraken op de verkeerde momenten… Het momentum wat we eind vorig jaar wel hadden, was er niet. En dat probeerde we even recht te zetten in Barcelona en gelukkig verliep alles daar heel goed. Hopelijk blijft het zo", zei Verstappen tijdens de Jumbo Racedagen op Circuit Zandvoort.
Morele steun
Als het even niet meezit is niet alleen Verstappen teleurgesteld. Het hele team leeft mee en volgens de Limburger hebben zij alles over voor de sport. "Er werken minimaal tien, twaalf mensen aan de auto en daarnaast heb je achterin ook nog de preparatie van versnellingsbakken, motoren en dat soort dingen. Telemetrie komt daar ook nog bij. Dus uiteindelijk werken er zo'n 45 tot 50 mensen in de garage", somde hij op. En zij leven allemaal mee met de prestaties van beide Red Bull-rijders. "Ja dat is mooi om te zien want ze leven voor de sport. Het is heel hard werken, maken op het circuit langere dagen dan ik en zijn langer weg van de familie. Dus om te zien dat zij zo meeleven geeft een enorme boost."
Technische ontwikkelingen
Topontwerper Adrian Newey is meer betrokken bij de ontwikkeling van de RB14 en dat betaalt zich volgens Verstappen uit. Zo kreeg de Red Bull-bolide al een flink aantal updates. "De auto was gewoon goed. Natuurlijk kan het altijd beter, maar elk team heeft dat. Maar we waren gelijk met en goede basis begonnen. Er komt nog wel genoeg aan", vervolgde Verstappen. Eerder liet hij al weten in Monaco kans te kunnen maken op een volgende topklassering. "In Spanje waren we heel het weekend de snelste en dat is denk ik positief, omdat de bochtensnelheid [in Monaco] minder belangrijk is. Dus dat ziet er goed uit."

Bron You are not allowed to view links. Register or Login
Logged

GigaBlue Quad plus 2 x Sat 2 x kabel Tuners.
Gigablue Ip Box.
Mutant HD 51 4K twin +Mutant HD 2400 + Mutant HD Kabel 500
Dreambox 800 HD PVR .


dreka
Global Moderator
Allcam Forum God
*****
Offline Offline

Posts: 6415

Thank You
-Given: 514
-Receive: 165


Wat er ook gebeurt altijd blijven lachen.


View Profile
« Reply #3257 on: May 22, 2018, 05:16:48 PM »

Tost: "Liever vroeg dan laat Japanner bij Toro Rosso



 Toro Rosso wil 'liever vroeg dan laat' een Japanse Formule 1-coureur in haar team hebben, aangezien het sinds dit seizoen gebruik maakt van power units van Honda.

Honda steunt momenteel de Japanners Nirei Fukuzumi en Tadasuke Makino, die allebei sinds deze jaargang in de Formule 2 uitkomen. Eerstgenoemde werd als gevolg van de motordeal tussen Toro Rosso en Honda Red Bull-atleet, al behoort hij officieel niet tot het Red Bull Junior Team. Het maakt Fukuzumi een logische optie voor Toro Rosso, mocht er bij dat team een vacature ontstaan.

Max Verstappen is bij Red Bull Racing al zeker van een contract tot eind 2020, maar de verbintenis van teamgenoot Daniel Ricciardo loopt aan het einde van dit jaar af. Als de Australiër besluit zijn heil elders te zoeken, dan is Pierre Gasly kandidaat voor promotie vanuit Toro Rosso naar Red Bull, zeker als Renault Carlos Sainz na dit jaar definitief overneemt van de Oostenrijkse energiedrankjesgigant. Bovendien zou Brendon Hartley onder druk staan bij Toro Rosso.

Op de vraag of Toro Rosso Fukuzumi als een optie voor volgend jaar ziet, antwoordt teambaas Franz Tost: "Uiteraard, er is een link met Honda. We hebben liever vroeg dan laat een Japanse coureur. Het ligt in zijn handen. Hij moet een goede prestatie leveren en we zullen zien wat er daarna gebeurt." Fukuzumi eindigde vorig seizoen als derde in de GP3 en verdiende daarmee vijftien superlicentiepunten. Wil de 21-jarige in 2019 in de F1 uitkomen, dan moet hij dit F2-seizoen in de top-vier besluiten om voldoende superlicentiepunten te hebben. Fukuzumi pakte in de eerste drie F2-weekenden echter slechts één punt. Daarmee staat hij achttiende in het klassement, drie punten en één plaats achter Makino, met wie Fukuzumi nog crashte in Spanje.

Honda is met Red Bull in gesprek om ook het hoofdteam vanaf volgend jaar van motoren te voorzien. Mogelijk wordt een Japanse coureur bij Toro Rosso onderdeel van die deal. "Voor Honda is het heel belangrijk om de Formule 1, en de autosport, weer populairder te maken in Japan. In die zin is het van groot belang om een [Japanse] F1-coureur te hebben", legt Honda-autosportbaas Masashi Yamamoto uit aan Motorsport.com: "De F2-coureurs gaan voor het kampioenschap voor een superlicentie. Als we aan nog een team motoren gaan leveren, dan geeft ons dat zeker meer mogelijkheden om een rijder in een team te plaatsen."

Bron You are not allowed to view links. Register or Login
Logged

GigaBlue Quad plus 2 x Sat 2 x kabel Tuners.
Gigablue Ip Box.
Mutant HD 51 4K twin +Mutant HD 2400 + Mutant HD Kabel 500
Dreambox 800 HD PVR .


dreka
Global Moderator
Allcam Forum God
*****
Offline Offline

Posts: 6415

Thank You
-Given: 514
-Receive: 165


Wat er ook gebeurt altijd blijven lachen.


View Profile
« Reply #3258 on: May 22, 2018, 05:22:40 PM »

Grijp je kans om Max Verstappen met Jumbo in Oostenrijk aan te moedigen!
Gepubliceerd op 22 mei 2018 door Niels Hendrix



Krijg je ook na de Jumbo Racedagen geen genoeg van Max Verstappen? Kom onze Nederlandse trots dan met Jumbo aanmoedigen bij de GP in Oostenrijk!

Jumbo geeft je nu de kans om een Formule 1 Grand Prix te beleven: bekijk de prestaties van Max Verstappen en zijn concurrenten live op het circuit van Oostenrijk. Bij aankoop van de actieproducten krijg je een actiecode, waarmee je een Tribune Weekendticket kan kopen voor maar 99 euro (i.p.v. 169 euro). Je hebt dan alle dagen een tribuneplek tijdens de GP Oostenrijk op 29 juni, 30 juni en 1 juli.

Meer info, check:
You are not allowed to view links. Register or Login

Bron You are not allowed to view links. Register or Login
Logged

GigaBlue Quad plus 2 x Sat 2 x kabel Tuners.
Gigablue Ip Box.
Mutant HD 51 4K twin +Mutant HD 2400 + Mutant HD Kabel 500
Dreambox 800 HD PVR .


dreka
Global Moderator
Allcam Forum God
*****
Offline Offline

Posts: 6415

Thank You
-Given: 514
-Receive: 165


Wat er ook gebeurt altijd blijven lachen.


View Profile
« Reply #3259 on: May 22, 2018, 05:29:35 PM »

Formule 1-baas ziet stratenrace in Berlijn wel zitten
Door Peter Klanke - 22 mei 2018



Omdat er twijfels zijn over het voortbestaan van de Grand Prix van Duitsland op de Hockenheimring is Formule 1-eigenaar Liberty Media op zoek naar alternatieven. Topman Chase Carey zou graag door de straten van Berlijn willen rijden, zo vertelde hij tegen de Duitse boulevardkrant Bild.

“Wij willen de traditionele races op de kalender houden. Duitsland met zijn grote traditie in de auto-industrie is zeer belangrijk voor ons. We staan open voor een stratenrace in Berlijn. Als de Berlijners dat willen, dan gaan we graag het gesprek aan”, zegt Carey.
Onderhandelingen met Hockenheim

De Duitse Grand Prix wordt in juli dit jaar op Hockenheim verreden, maar het is nog onduidelijk of de race ook in 2019 op de kalender zal staan. Het contract loopt namelijk dit jaar af en circuitdirecteur Georg Seiler wil alleen het contract verlengen als de voorwaarden veranderen.

Afgelopen weekend was Berlijn gastheer van een Formule E-race. De Grand Prix werd verreden op het voormalige vliegveld Tempelhof.

Bron You are not allowed to view links. Register or Login
Logged

GigaBlue Quad plus 2 x Sat 2 x kabel Tuners.
Gigablue Ip Box.
Mutant HD 51 4K twin +Mutant HD 2400 + Mutant HD Kabel 500
Dreambox 800 HD PVR .


Pages: 1 ... 161 162 [163] 164 165 ... 190   Go Up
  Print  
 
Jump to:  






Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!