Allcam Support Forum
July 28, 2017, 06:42:45 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length


News: NEW NEW Follow Us On Twitter  You are not allowed to view links. Register or Login
 
   Home   Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1] 2 3 ... 10
 1 
 on: Today at 06:41:50 PM 
Started by Toko Roko - Last post by Toko Roko
De discussie 'er zijn te weinig vrouwen op de landelijke radio' komt tot een hoogtepunt. Rob Stenders moet zijn plekje inleveren omdat AvroTros radiobaas Daniël Dekker zijn liefdesbaby Annemiek Schollaardt (amper 38), onder druk van NPO radiobaas Jurre Bosman, op Radio 2 kwijt wil tussen de middag, in een programmering met verder louter mannen.
Op zich valt er wel wat te zeggen voor meer vrouwenstemmen op de radio. Maar uitgangspunt nummer 1 moet natuurlijk zijn: ervaring, bekendheid en affiniteit met het format en het radiostation.
Dit voelt als een gedwongen huwelijk, om (ook richting politiek) een statement te maken 'kijk ons nou eens geëmancipeerd bezig zijn bij de publieke omroep'.
Feit blijft nou eenmaal dat (ook vrouwen) een mannenstem prettiger vinden om naar te luisteren op de radio dan een vaak schellere vrouwenstem. Ook ergeren vrouwen zich sneller aan (de mening van) een andere vrouw op de radio. Is allemaal onderzocht. Hoeven we niet raar over te doen.
In Amerika hoor je nog wel eens het commentaar 'we hebben al eens een vrouw uitgeprobeerd in onze programmering, dat werkte niet'. Da's natuurlijk weer de andere, discriminerende kant van het verhaal. Van mij mag iedereen op de radio, of het nou een transgender, een homo, een lesbiënne, een vrouw, een dwerg, een Afrikaan met één been of een man is. Als je maar talent hebt. Niet omdat het moet of politiek correct is.
Die Afrikaan is wel interessant trouwens. Als we dan toch politiek correct willen doen: zou de discussie niet veel meer moeten gaan over of een radioprogrammering niet veel te blank georiënteerd is? Waarom moet een commercieel station als BNR Nieuwsradio het voortouw nemen door een grappige, intelligente cabaretier met een duidelijk Surinaams accent in de dagprogrammering op te nemen (Jörgen Raymann).
En RTL4 als eerste met een dagelijkse talkshow voor Humberto Tan, ook met een kleurtje. Zou daar voor de NPO niet een veel zwaardere taak liggen, de integratie duidelijk terug te laten keren in hun TV én radioprogrammering. Zijn we ook meteen van de zwarte piet discussie af.
Het zal geen makkelijke taak worden voor Annemiek Schollaardt om Rob Stenders op te volgen. Hij heeft, mede door zijn uitstekende muzieksmaak, een aantrekkelijk radioprogramma op poten gezet op het voorheen ingedutte Radio 2. Zij zal natuurlijk, in tegenstelling tot Rob Stenders, braaf de orders opvolgen van eerdergenoemde Dekker, die er om bekend staat geen tegengas of mensen in de pikorde boven hem te dulden. En Bosman kan zijn belofte zo mooi inlossen als hij in zijn nette pak bij de Staatssecretaris in Den Haag op de koffie gaat.

Leuk hoe een radioprogrammering zo toch ook weer een politiek schaakspelletje wordt, waarbij de luisteraars weinig tot geen invloed hebben op wat ze voorgeschoteld krijgen. Aan het eind van het jaar mag er weer gestemd worden op de Top 2000, tot die tijd doet het er niet toe of men Stenders wel of niet leuk vindt om naar te luisteren.
'Wie betaalt bepaald' is nou niet echt aan de orde bij de NPO, die toch door ons allemaal gefinancierd wordt. Wat dat betreft is de democratie ver te zoeken als het gaat om wat we op de publieke zenders wel of niet te zien en te horen krijgen.
QMusic stuurt hun luisteraars nog een enquete met de post wat ze van hun deejays vinden. Waarom hebben wij, de brave burger, eigenlijk niks te zeggen over wat we op de door ons betaalde radio horen? Waarom moet dat bepaald worden door een paar ambtenaren die soms al meer dan 20 jaar op dezelfde plek zitten?
Waarom vraagt de baas van NPO2 mij eigenlijk niet of ik meer of minder documentaires wil zien? Ik genoot dagelijks van het kanaal HollandDoc, wat zonder pardon wegbezuinigd is. Noord-Korea is er niks bij.
Overigens heb ik nog niemand gehoord over de rol van Ruud de Wild in dit verhaal. Ook hij staat bekend als iemand die er niet zo dol op is andere sterke personalities om zich heen te hebben in de dagprogrammering. Wie wordt het volgende slachtoffer, na Stenders. Ekdom? Staverman?
Als Utopia klaar is zou dat nog eens een mooie dagelijkse radiosoap zijn, 'het eiland Radio 2'. Soort Expeditie Robinson. Misschien dat er daarom wel een vrouw in de radioprogrammering moet, even de hormonen van de mannen opschudden. Zodat ze zich nog sterker en stoerder voelen als ze achter de microfoon staan. En het straks leuke verhaallijnen oplevert voor de real life soap. Met intriges, romances en pakkende cliffhangers. Dat is het. Binnenkort op uw TV: Radio 2.

 2 
 on: Today at 06:40:38 PM 
Started by Toko Roko - Last post by Toko Roko
Zangeres Maan gaf een heel kort openluchtconcert op het dakterras van Radio 538 voor een handjevol 538-luisteraars. Ze zong onder andere een akoestische versie van haar nieuwe single Almost Had It All. Maar dat ging helemaal mis.
Maan zat tijdens de ochtendshow middenin haar nieuwe, emotioneel beladen single, toen er een tuinman enorme herrie begon te maken met een kettingzaag in de rustige Hilversumse elitewijk. [Radio.NL]

You are not allowed to view links. <a href="http://www.ucassupport.nl/forum/index.php?action=register">Register</a>&nbsp;or&nbsp;<a href="http://www.ucassupport.nl/forum/index.php?action=login">Login</a>

 3 
 on: Today at 06:38:55 PM 
Started by Toko Roko - Last post by Toko Roko
Bij RTV Utrecht zijn een verslaggever en een cameraman bij stadion Galgenwaard aangevallen door een supporter van FC Utrecht. De twee journalisten maakten voor de regionale publieke omroep buiten het stadion sfeerbeelden van supporters.
Eén van de supporters werd boos omdat er gefilmd werd en daarbij werd ook een camara vernield. Agenten hebben de twee journalisten vervolgens ontzet en de man opgepakt. RTV Utrecht doet aangifte. De politie heeft daarnaast meerdere supporters aangehouden. [Radio.NL]

 4 
 on: Today at 06:37:36 PM 
Started by Toko Roko - Last post by Toko Roko

Het technische multimedia kanaal TecTime TV keert terug. Dat heeft eigenaar Christian Mass, beter bekend als Dr.Dish, bekendgemaakt. De zender stopte begin 2017 met uitzenden.


TecTime TV keert niet als lineair kanaal terug. De zender komt in het nieuwe leven alleen online beschikbaar. In eerste instantie alleen via de website, mediaspeler Amazon Fire en apps voor tablets en smartphones werkend op de besturingssystemen iOS en Android. Op een later tijdstip komt TecTime TV ook semi-lineair via de hybride tv-dienst HbbTV terug. HbbTV combineert lineaire met online tv. Voor deze online dienst is een geschikte televisie of tv-decoder nodig die via het thuisnetwerk aan het internet gekoppeld is. TecTime TV komt in de vorm van HbbTV onder meer via de Astra1-satelliet op 19,2 graden oost beschikbaar.

 5 
 on: Today at 06:36:45 PM 
Started by Toko Roko - Last post by Toko Roko

Spike heeft de uitzendrechten van een belangrijk Nederlands kickboksgala gekocht. Eerder raakte de zender de uitzendrechten van de prestigieuze kickboksevenementen Glory aan betaalzender Ziggo Sport kwijt.

Spike is als digitaal basiskanaal als deelzender in alle Nederlandse huiskamers te bekijken. Enkele aanbieders, waaronder Ziggo en KPN, bieden ook het 24-uurskanaal Spike 24 in het basispakket aan klanten aan. Spike is onderdeel van mediabedrijf Viacom International Media Networks Benelux. Dit bedrijf heeft bekendgemaakt dat het de uitzendrechten van de World Fighting League (WFL) evenement in Almere op 29 oktober gekocht.
 
Remy Bonjasky
Het kickboksgala in Almere staat in de belangstelling door de comeback van Remy Bonjasky.  Hij staat voor het eerst sinds jaren weer in de ring. Zijn tegenstander is Melvin Manhoef.

 6 
 on: Today at 06:10:49 PM 
Started by dreka - Last post by dreka
Palmer eindigt in de muur: "Auto voelde niet goedJolyon Palmer bewees zichzelf, en zijn toch al moeizame Formule 1-carrière, vrijdag geen goede dienst. In beide vrije trainingen reed de Brit zijn Renault kapot: in de eerste sessie denderde hij te hard over kerbstones, enkele uren later eindigde hij op merkwaardige wijze in de muur in de laatste bocht.

"Niemand wilde dat de dag zo zou eindigen", treurt Palmer na zijn desastreus verlopen dagen. "Toch zag het er in de eerste vrije training goed uit. Het was positief dat we het weekend begonnen in de top tien, al liep ik schade aan mijn voorvleugel en vloer op nadat ik te wijd ging en te maken kreeg met de gevolgen van de nieuwe kerbstones." Door dit incident kwam er een code rood en eindigde de ochtendsessie eerder dan gepland, brokstukken van de Renault moesten worden opgeruimd. Ook in de middag veroorzaakte Palmer vervolgens een code rood, ditmaal na een stevige crash. "Mijn auto voelde vanaf het begin van de tweede training niet goed. Dit leidde ertoe dat ik hem in de muur zette. In aanloop naar zaterdag moeten we de afstelling goed doornemen, want we weten dat het potentieel aanwezig is. De monteurs aan mijn kant van de garage hebben wel wat werk te doen, dus ik zal ervoor zorgen dat na het weekend wat koude drankjes klaarstaan om ze te bedanken."

Palmer crashte in de middag in de laatste bocht van het circuit, de trage rechterdoordraaier richting het rechte stuk. Hij stuurde in, verloor de controle over de auto en schoot vervolgens praktisch rechtdoor de muur in.

Bron You are not allowed to view links. Register or Login

 7 
 on: Today at 04:20:02 PM 
Started by dreka - Last post by dreka
Verstappen en Ricciardo optimistisch: "We zijn erbij" De eerste helft van het seizoen verliep teleurstellend voor Red Bull Racing, maar vlak voor de zomerstop ziet de wereld er ineens anders uit. In de eerste vrije trainingen voor de Grand Prix van Hongarije bleek de RB13 snel. De snelste auto van het veld zelfs, in handen van Daniel Ricciardo. Hij, maar ook teamgenoot Max Verstappen, zien de rest van het weekend op de Hungaroring met vertrouwen tegemoet.

Ricciardo klokte in de ochtendsessie 1.18.486 als snelste tijd, in de middag kwam hij tot 1.18.455. Beide keren was niemand sneller en prijkte de naam van de Australiër bovenaan de tijdenlijst. Teamgenoot Max Verstappen kon op papier niet volgen en moest het in de sessies doen met respectievelijk de vierde en zesde plaats, maar ook hij stond na afloop opgetogen de media te woord. De updates die het team op de auto gezet heeft voor deze race werken goed, concludeert hij. "Dat ziet er heel goed uit. Het juiste gevoel was bij mij in de eerste training nog niet helemaal aanwezig, maar naarmate de dag vorderde hebben we veel veranderd en in de tweede sessie was alles prima. Door rode en gele vlaggen kon ik een aantal rondjes niet afmaken, maar het gevoel was goed."

Voorlopig lijkt Red Bull op de Hungaroring zeker niet minder dan Mercedes en Ferrari. "We zijn erbij", stelt Verstappen in gesprek met onder meer GPUpdate.net. "Dat is heel positief. Dat Daniel beide sessies bovenaan eindigde natuurlijk ook. Het ziet er beter uit dan de voorgaande races. Wat er mogelijk is voor de kwalificatie? Het zal close zijn. Lewis Hamilton zette vanmiddag zijn snelste tijd neer op softs, dus hij zal er in de kwalificatie sowieso staan. Maar het lijkt meer open te liggen dan eerder, hopelijk kunnen we het gevecht aangaan."

Dat hoopt ook Ricciardo, na dag één de te kloppen man in Hongarije. Hij was al sneller dan de poletijd van vorig jaar en benaderde de snelste rondetijd ooit op de Hungaroring. "Je voelt echt dat deze nieuwe auto's sneller zijn", zegt hij over de nieuwe generatie Formule 1-bolides. "Fysiek merk je dat hier ook: het wordt een zware race, maar als je vecht om de zege is alles altijd net even iets makkelijker. Dus hopelijk is dat het geval", grijnst hij.

Op de vraag wat Red Bull Racing moet doen om deze vorm de komende dagen vast te houden, is zijn antwoord helder: "Blijven doen wat we nu doen", aldus de man die de Grand Prix van Hongarije in 2014 won. "Het had nog iets sneller gekund vandaag, maar de afstelling was al prima. Dus het zal blijven bij wat kleine wijzigingen."

Bron You are not allowed to view links. Register or Login

 8 
 on: Today at 03:57:53 PM 
Started by dreka - Last post by dreka
Alonso neemt één positief moment mee de zomer in
Door: Tim Biesbrouck, Journalist
2017-07-28
Volgens Fernando Alonso is zijn Indy 500-optreden het enige positieve moment die hij in de eerste seizoenshelft meemaakte.

De McLaren-coureur maakte veel indruk tijdens het prestigieuze evenement voordat hij vanwege een motorprobleem de wedstrijd moest staken. In de Formule 1 wordt de Spanjaard al langer geteisterd door tegenslag. Hij heeft in de eerste tien races van het jaar slechts twee punten gescoord. Dit is vooral te wijten aan de betrouwbaarheidsproblemen van de Honda-motor.

De tweevoudig kampioen heeft drie keer de finishvlag gezien met als beste resultaat de negende positie in Baku. Toen gevraagd werd naar zijn positieve momenten in de eerste helft van het seizoen, antwoordde Alonso: “Ja, dat is de Indy 500.” Er werd doorgevraagd naar meer mooie momenten, maar hij zei eerlijk: “Nee. We hadden verwacht om veel competitiever te zijn en die verwachtingen komen niet uit. We werken heel hard om de situatie zo snel mogelijk te verbeteren, maar het is moeilijk.”

Het contract van Alonso met McLaren verloopt aan het einde van dit jaar en hij moet nog beslissen of hij wil doorgaan met het team uit Woking. De Spanjaard benadrukte dat hij in 2018 races wil winnen. Hoewel een overstap naar een ander team mogelijk is, sloot hij een toekomst in de IndyCar ook niet uit.

“IndyCar is een mogelijkheid. Ik heb altijd gezegd dat ik daar graag in de toekomst rijd. Mijn prioriteit is op dit moment nog altijd Formule 1 en het winnen van een derde titel. Maar ik moet een manier vinden, bij welk team dan ook, om dat voor elkaar te krijgen”, vertelde Alonso. “Ook sta ik open voor andere raceklassen als dit niet mogelijk is voor volgend jaar. Laten we er over een maand of anderhalf nog eens naar kijken.”

“Ik wil volgend jaar winnen en om te winnen zijn veranderingen noodzakelijk. Veel veranderingen. Als we dit voor elkaar krijgen dan bestaat er de mogelijkheid dat ik blijf en dat is iets wat ik in september moet overwegen”, concludeerde hij.


Met medewerking van Pablo Elizalde

Bron You are not allowed to view links. Register or Login

 9 
 on: Today at 03:52:41 PM 
Started by dreka - Last post by dreka
Red Bull bevestigt Verstappen en Gasly voor test in Hongarije
Door: Erwin Jaeggi, Journalist
2017-07-28
Red Bull heeft vrijdag bevestigd dat Max Verstappen volgende week een van de testdagen voor zijn rekening neemt op de Hungaroring.

Volgende week vindt in Hongarije de tweede zogenaamde in-season test van het Formule 1-seizoen 2017 plaats, nadat er eerder dit jaar in Bahrein ook al een tweedaagse testsessie werd afgewerkt. Verstappen zal op dinsdag voor Red Bull een begin maken aan de testwerkzaamheden, waarna reservecoureur Pierre Gasly het stuur van de Nederlander overneemt voor de tweede testdag. Op het circuit van Sakhir kwam de Fransman nog samen met Daniel Ricciardo in actie.

Red Bull was een van de laatste teams die de coureurs nog moest bevestigen voor de test.
Overzicht van de coureurs die in Hongarije testen:Bron You are not allowed to view links. Register or Login


 10 
 on: Today at 03:49:44 PM 
Started by dreka - Last post by dreka
Ricciardo ook in tweede vrije training de snelste

 Red Bull Racing kan de rest van het raceweekend in Boedapest met vertrouwen tegemoet zien. Nadat hij in de eerste sessie al de snelste tijd neerzette, was Daniel Ricciardo ook in de Hongaarse middag de rapste. In een incidentrijke sessie, waarin Pascal Wehrlein en Jolyon Palmer stevig crashten, klokte de Australiër 1.18.455 als beste rondje. Max Verstappen eindigde de training op de zesde plaats.

Ricciardo gaf in de tweede training niet alleen een statement af met zijn snelle rondje op supersofts. Ook eerder in de sessie, toen alle coureurs nog op softs reden, liet de Australiër zien dat hij een factor om rekening mee te houden wordt op dit circuit. Op dit bandencompound was alleen Lewis Hamilton sneller, 1.18.7 om 1.19.0. Op zowel softs als supersofts gaat Ricciardo vooralsnog dus goed op de Hungaroring en hij lijkt, tenzij de situatie zaterdag drastisch verandert, de strijd met de Ferrari's en Mercedessen aan te kunnen gaan.

Of datzelfde ook geldt voor Verstappen is afwachten. De Nederlander heeft zijn draai nog niet echt gevonden en was ook in de tweede sessie over één rondje aanmerkelijk langzamer dan Ricciardo. In de ochtendsessie bedroeg het verschil tussen beide Red Bull-coureurs zeven tienden en hoewel dat gat in de middag iets kleiner was, is er nog altijd werk aan de winkel voor Verstappen. Op supersofts gaf hij 0,496 seconde toe op Ricciardo, eerder in de sessie op softs bedroeg het verschil drie tienden. Verstappen sloot de sessie af op P6, achter Lewis Hamilton. De Brit was de enige, van de top zes, die zijn snelste tijd neerzette op softs in plaats van op supersofts.

Opvallend is voorlopig het gigantische gat dat er lijkt te zitten tussen Red Bull, Mercedes, Ferrari en de rest. Op vrijdagmiddag was Nico Hülkenberg op P7 'best of the rest', zijn achterstand op Verstappen bedroeg driekwart seconde. Achter de Renault-coureur zijn de verschillen klein, en hetzelfde geldt voor de verhoudingen in de top zes, maar het gat tussen P6 en P7 lijkt op de Hungaroring groter dan we tot dusver gezien hebben dit seizoen.

De teamgenoot van Hülkenberg, Jolyon Palmer, beleefde een dramatische dag. Nadat hij de eerste vrije training al afsloot met een kapotte auto, gebeurde hem in de middag hetzelfde. Hij verloor op een merkwaardig punt de controle over zijn bolide: in de trage rechterdoordraaier richting het rechte stuk. De Renault klapte rechtdoor, met een code rood als gevolg. Dit was de tweede onderbreking van de sessie, eerder was Pascal Wehrlein van de baan gevlogen in zijn Sauber. Hij ging de mist in in bocht elf, waar in de ochtend Antonio Giovinazzi crashte, en schreef een C36 af.

De crash van Giovinazzi in de ochtend had in de middagsessie overigens gevolgen voor Kevin Magnussen. Haas had de auto niet op tijd gerepareerd en Magnussen kon het eerste uur van de sessie niet in actie komen. Pas in de laatste twintig minuten kon hij de baan op, waardoor zijn werkdag beperkt bleef tot slechts veertien rondjes.

Het raceweekend in Boedapest gaat zaterdag verder met de derde vrije training, deze begint om 11.00 uur. Om 14.00 uur op zaterdagmiddag begint de kwalificatie voor de Grand Prix van Hongarije.Bron You are not allowed to view links. Register or Login

Pages: [1] 2 3 ... 10

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!